Hopp til innhold

Hva du bør vite om grønn elektrisitet og strømpriser

Grønn strøm er en slags strøm som ikke gir noen skadelige effekter på miljøet. Ulike kilder til grønn elektrisitet er også kjent som fornybare energikilder - kildene som blir brukt til å lage elektrisitet er fornybare. Mange tror at fornybar strøm er dyrt, men i realiteten er strømpriser du betaler nokså lave når det kommer til grønn energi også.

strømpriser

Strømpriser

I dag er det svært tydelig at problemene med elektrisitetskilder og dens betydelige innvirkning på miljøet er svært voldsomme. Strømpriser øker spesielt om vinteren når forbruket er høyt, noe som gjør at mange familier har det vanskelig å betale strømregninger. Her er noen tips om hvordan du bytte til fornybar strøm og samtidig betale ganske lave strømpriser.

forbyar strømavtale

Fornybar strømavtale

Hva betyr grønn elektrisitet? Fornybar strøm er en slags strøm som ikke gir noen skadelige effekter på miljøet. Vanlige kilder til grønn elektrisitet er vannkraft, geotermisk, vindkraft, bølgeteknologi, solenergi og mange flere. Vannkraft konverterer vannkraft til strøm. Det regnes som den lengste levde kilden til grønn elektrisitet, så vel som den reneste metoden når det gjelder produksjon. På den annen side er geotermisk en annen kilde som er kjent for å produsere grønn elektrisitet. Den benytter varmen fra under jordens overflate og tar derfor opp damp som da blir omgjort til elektrisitet. Du kan også generere strøm fra vind ved å bruke vindkraft som en av dens kilder. Videre kan havene også bidra som en kilde til grønn strøm gjennom prosessen med bølgeteknologi. Fremfor alt er det solenergi som bruker energi som kommer fra solen. Det er fortsatt referert til som den vanligste og foretrukne kilden til grønn strøm.

Disse er også kjent som fornybare energikilder fordi den forsyning aldri løper ut. Disse kildene utnytter jordens naturlige energistrømmer grunnen til at grønn elektrisitet er svært fordelaktig for miljøet. Det anbefales å registrere deg for grønn strøm og bruke grønn strøm, mange tror at hvis du bytter til fornybar strømavtale vil strømprisen øke, det er ikke alltid tilfelle.  Det er flere strømleverandører som tilbyr dette, og det fremmer rene og gode effekter på miljøet.

Du kan bruke strømtest.no for å sammenligne strømpriser fra ulike leverandører, og enkelt bytte strømleverandør.

Hvor blir energi brukt

Hjemme energi revisjon er en prosess der du lager en oversikt over hvor energien i hjemmet ditt blir brukt, hvor energi går tapt og viktigst hvor kan den bli lagret. Du kan personlig utføre dette, og det er også organisasjoner som tilbyr slike tjenester.

Reduser strømforbruket

Det er veldig enkelt å redusere strømforbruket i huset. Hvert familiemedlem kan delta ved å koble ut apparater som ikke blir brukt. Du kan også slå av apparater når de ikke er nødvendig. I stedet for å bruke klimaanlegget kan du bruke vifter som det beste alternativet. På disse enkle måtene kan mindre viktig strømforbruk elimineres og dermed få lavere strømpriser.

Kjøp energieffektivt utstyr

Hver familie må huske på at hvis de planlegger å kjøpe elektroniske apparater, bør de vurdere de merkene som er energieffektive. I tråd med dette er det LED-TV-merker som allerede er utgitt i markedet. De er kjent for å bruke mindre strøm enn de vanlige TV-merkene. Bortsett fra dette er det også elektroniske solenergi ladere som er energieffektive for forskjellige apparater som bærbar datamaskin, mobiltelefon, kamera og til og med Mp3-spillere. Energieffektive apparater vil hjelpe deg å senke strømregningen uten å ofre noe.

Set svært viktig å vurdere ditt eget strømforbruk og støttekampanjer og tiltak om hvordan du går grønt og hjelper planeten og får lavere kraftpriser. Dermed er det faktisk gunstig å bytte til grønn strøm.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen + 12 =