Hopp til innhold

Bredbåndstilkobling i Norge

Norge er i blant de raskeste internetthastighetene i Europa og verden i dag, og det kan tjene deg godt hvis du vet hvilke SIM-kort du leter etter når du lander.

Inntrenging av bredbånd

Ifølge statistiske rapporter, i 2012 rangerte Norge som 44. av 193 land, med 1,736.182 faste bredbåndsinternettabonnementer som gir 36,9% i gjennomsnitt. Landet rangerte også 42. ut av 147 land med 3 983 527 mobilt bredbånd Internett abonnement, noe som gir 84,6% i gjennomsnitt (8. i verden). I tillegg, ifølge en rapport fra 2011, har Lyse en gjennomsnittlig målt tilkoblingshastighet på 8,1 Mbit / s, noe som gjør den til den raskeste byen i Europa.

ADSL

ADSL var tilgjengelig for privatbaserte brukere fra slutten av 2000. hastighetene folk fikk var varierte, avhengig av tjenesteleverandøren. Hastighetsområdet normalt fra 512/128 Kbit / s til det høyeste er 8/1 Mbit / s ADSL. Tilgangen på ADSL2 + øker sakte, med hastigheter som strekker seg til 24 / 1,5 Mbit / s. Du kan få tilgang til fibertjenester i nesten alle norske byer, og hastigheter varierer fra 2/2 Mbit / s til 10000 Mbit / s (dette er den raskeste forbrukslinjen du kan få, men bare tilgjengelig på steder med støtte for det).

Mobilt bredbånd priser

Sterk konkurranse mellom tilbydere følger til billige mobilt bredbånd priser. Men du kan få priser være så lave som 195 NOK hver måned for grunnleggende ADSL, mens ADSL2 + er noe høyere, med grunnleggende gebyrer rundt 499 NOK. I tillegg må du betale DSL-installasjon og utstyrsleieavgift.

Det er tre nettverk i Norge, og disse opereres av to selskaper:

Telia (tidligere NetCom) fusjonert med Tele2 (av Network Norway, kjøpt av Telia)
Telenor er markedsleder og følges tett av Telia. 2G er på 900 og 1800 MHz, 3G på 900 og 2100 MHz og 4G / LTE startet på 800, 1800 og 2600 MHz på alle operatører.
En annen leverandør solgt under merket ice.net, som drives av Access Industries, gir mobilt LTE-bredbånd på 450, 800 og 1800 MHz. Den har et stort fotavtrykk i landet. Det er imidlertid bare spesifikt for kontraktabonnenter.

Selv om Norge ikke er en del av EU, er det innenfor EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde). På grunn av dette er roamingrater fortsatt regulert. Mobiloperatørene betjener for det meste kontraktskunder, så det er bare et ganske begrenset utvalg av forhåndsbetalte SIM-kort, kalt Kontantkort.

Dekning

Mange offentlige steder og offentlig transport har Wi-Fi-dekning. I tillegg tilbyr norske flyselskaper gratis Wi-Fi, samt mange ferger og tog. Befolkningsområder skje for å få veldig god mobildekning, bortsett fra fjerntliggende fjell eller fjorder.

I mange europeiske land kan du nå 'surfe' til lokale priser i stedet for å bruke overdrevne roamingpriser. De fleste norske tilbydere har implementert prinsippene uten restriksjoner på forhåndsbetalte planer.

Telenor

Telenor er markedsleder i Norge med mer enn 50% av de nasjonale brukerne på nettverket. Den har god dekning og hastighet over hele landet: 4G / LTE er tilgjengelig for forhåndsbetalt, men maksimal hastighet er seks Mbit / s.

Tilgjengelighet

De refererer til forhåndsbetalt SIM som Telenor Kontant. Selges hos Telenors butikker, mange nærbutikker som Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca, Mix og elektroniske forhandlere for 200 NOK (dette inkluderer 50 NOK kreditt).

Standardverdien på SIM-kort er 10NOK per dag for data. Hvis du bruker mer, vil du ikke bli fakturert over 10 kroner, men hastigheten reduseres til 128 Kbps, dersom du overskrider 500 MB nedlastede data per måned.

Det er verdt å utforske de høye internettbredbåndshastighetene som er tilgjengelige i landet. Du trenger bare å huske å sette grenser for dataene du kan bruke daglig, og det vil tjene deg godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 4 =